New Page 1

 

Forside > Hamster > Adfærd

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Avl
Adfærd
Billeder
Buret
Foder
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------

 

 

Hamsteradfærd

Kropspleje:
Hamsteren bruger størstedelen af sin tid på kropspleje. Kropsplejen udføres for at bringe pelsen i orden. Når hamsteren pudser sig, sidder den som regel på bagdelen og starter ofte med hovedet.
Copyright Gulerodderne.dk 1999-2005 ©

En hamster udforsker nysgerrigt enhver ny genstand eller situation og lærer af dette. F.eks. benytter de fleste hamstre, straks de motionsredskaber de har til rådighed. Desuden er de meget gode til, at lære deres plejere at kende og at skelne disse fra andre mennesker. Hamstere genkender også steder hvor de har fået en lækkerbisken og tigger på nøjagtigt dette sted, når de igen har appetit.

En hamster kan virke noget kejtet, men er den på flugt løber den hurtigt bort. Føler den sig derimod usikkerhed f.eks. i fremmede om givelser, kravler den nærmest usikkert fremad med bugen tæt mod underlaget.

Beskæftigelse:
Hamsterhjulet kan være både en fordel og en ulempe. På den ene side bevirker det, at dyret har mulighed for at bevæge sig tilstrækkeligt. Men det kan ske a dyret bliver afhængig af hjulet, og det er derfor temmelig ensidigt at løbe i dete hjul. Har Copyright Gulerodderne.dk 1999-2005 ©hamsteren først fået et hamsterhjul, må du ikke tage det fra den igen. Den kan blive dybt frustreret over ikke at have hjulet, når det først har vænnet sig til det.

Det er en god ide at sætte nogle grene fra naturen ind i buret, så hamsteren har disse at kravle rundt på. Dette kan være smågrene fra f.eks. frugttræer, eg, el, hyld, kastanje, lind, poppel eller pil. Husk grenene ikke må være sprøjter med insektdræbende midler, eller have stået ved en befærdet vej, hvor det er forurenet med udstødningsgasser. Før du lægger grenene ind i buret bruses de over med meget varmt vand og tørres grundigt derefter.

Stiger af træ kan f.eks. bruges til at lade hamsteren komme op på et andet niveau i buret. De bruges også flittigt til blot at kravle rundt på, og hænge sig i.

Copyright Gulerodderne.dk 1999-2005 ©Burets gitter er også sjovt at kvalre rundt på. f.eks. gå armgang i toppen af buret. Men denne beskæftigelse bliver dog hurtig kedelig.

Brug din fantasi - hamstrer synes det meste er vældig skægt. Det er jo også et meget nysgerrigt dyr, og de ting du sætter i buret skal nok blive undersøgt.
 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker