New Page 1

 

Forside > Hamster > Buret

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Avl
Adfærd
Billeder
Buret
Foder
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------

 

 

Hamsterburet

Størrelse:
En enkelt hamster behøver et bur med en grundflade på mindst 25 x 40 cm, og med en højde på 25 cm med vandret metalgitter, fordi næsten alle hamstre elsker at klatre og gå armgang. Generelt kan man sige at jo mere rummeligt et bur er jo bedre er det. Vær opmærksom på at tremmerne skal sidde tæt, så hamsteren ikke kan kravle igennem eller sidde fast.

Bedste plads til buret:
Buret må ikke stå i træk eller i direkte sollys. Buret skal desuden stå lidt oppe i højden f.eks. på et møbel, sådan at man ikke bukker sig ned over buret. Dette kan gør hamsteren frygtelig bange.

Foderskål:
Bør være solid, let at rengøre og ikke til at vælte. Jeg har brugt en lille keramikskål, som kan købes i alle dyrehandler.

Drikkeautomat:
Til drikkevandet valgte jeg en alm. drikkeautomat, som fastgøres til burets gitter.

Strøelse:

Som strøelse kan jeg ud fra egne erfaringer anbefale høvlspåner til guldhamstere og savsmuld til dværghamstere. Strøelsen i hamsterens bolig skal udskiftes én gang om ugen, i wc-hjørnet hyppigere.
Et hamsterhus med bund og oplukkelig tag, er en god idé. Det har mine hamster i hvert fald, haft utrolig meget glæde af.
Som redemateriale egner som alm. uparfumerede papirlommetørklæder og hø.

Rengøring:
Redematerialet må udskiftes hver fjerde uge.

Copyright Gulerodderne.dk 1999-2005 ©Legetøj:
Et hamster har brug for motionsudstyr såsom et hamsterhjul. De fleste hamstere bruger deres hjul flittigt og det giver jo rig mulighed for at dit hamster får den motion, den har brug for.
Små grene og kviste fra pile- og frugttræer, kan bruges til at klatre i og selvfølgelig gnave i. Hamstere er også vilde med papruller fra køkkenrulle eller toiletpapir.

Sovehus:
Et sovehus kan være af træ, ler eller keramik f.eks. kan det være en omvendt urtepotte, hvor man laver hul i kanten. Husk at slibe skarpe kanter. Ofte når man køber et hamsterbur, følger der sovehuse af plastic med. Dyret vil selv vælge hvor den sover. Husk at rengøre og tømme sovehuse for mad og skidt.

 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker