New Page 1

 

Forside > Marsvin

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
C-vitamin
Foder
Klip kløer
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------

 

Marsvin

Marsvinet er et pudsigt lille dyr, der altid har været en god "legekammerat" til børn. Det kan godt lide at blive krammet og kærtegnet. Det føler sig faktisk allerbedst tilpas i selskab og hverken bider eller kradser. To marsvin lever fredeligt sammen og slås sjældent om foderet.

Marsvinet er på trods af sin kluntede figur meget hurtig. De klatrer gerne op på en forhøjning for at nyde udsigten, eller blot for at spise.
Marsvinets unger kommer fuldt udviklede til verden, og kan både løbe og spise fast føde med det samme. Det fås i mange forskellige farver og med både kort og langt pels.

De forskellige marsvinracer

Race: Hollænder

Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: Har glat pels, hvid med en cirkelformet aftegning på hver kind og farvet bagkrop.
Fødderne skal have fodstop - altså være hvide på den yderste halvdel.

Race: Texel

Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: Som sheltie, men med proptrækkerlignende krøller. Dette marsvin er en krydsning mellem en Sheltie og en Rex.
Race: Sheltie / Peruviansk silkedyr


Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: farve er cremet / sort / hvid.
Sheltien har ingen hvirvler. Derfor er pelsen glat og bagudrettet.


Race: Rosette marsvin

Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk
Særlige kendetegn: Dette marsvin har hvirvler fordelt over hele kroppen. Er ikke racerene. Men et meget sødt og dejligt dyr.Race: Rex


Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: Den har en blød fint og kort pels.
Ligner til forveksling teddyen, men har den ru pels pga. et andet gen.
Er ret sjælden i Danmark.

Race: Langhåret marsvin / angora marsvin


Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: Pelsen er lang, tæt og skinnende med hvirvler fordelt over hele kroppen. Denne pels vokser hele livet.


Race: American crested


Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: Har en roset midt i panden, denne er oftest hvid. Hele kroppen er altid ensfarvet.Race: Tv. English crested satin ( Creme )
Th. Satin ( rød )

Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Særlige kendetegn: Er ensfarvede og har en crest i panden, som er samme farve som resten af kroppen.
Satin marsvin har en meget fin og blød pels, med silkebløde skinnende hår.

Farverne kan virke mere intense pga. satin farven.

 

Billeder venligt "udlånt" med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag. 2003 Materialet er taget fra bogen "Marsvin" af Katrin Behrend, http://www.aschehoug.dk/, køb bogen
..:: klik her! ::..

 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker