New Page 1

 

Forside > Marsvin > Adfærd

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
C-vitamin
Foder
Klip kløer
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------

 

Marsvinets adfærd

Marsvinet bruger både syns-, lugte- og høresansen, når de kommunikerer. Marsvinet ser ikke særligt godt, men opfanger bevægelser. Derimod hører marsvinet særdeles godt, og det kan endda  opfange lyde, som mennesker næsten ikke kan høre.

Marsvin dominerer hinanden ved at gå på stive ben, skære tænder, hvæser og snerrer. Dette er med til at marsvinet virker farligt over for andre. Marsvin der går sammen til dagligt kan godt finde på at slås med hinanden en gang imellem.

Når marsvin taler med hinanden, laver de små klukkende lyde. Disse lyde betyder, at alt er i den skønneste orden. Hvis der derimod er noget galt, så skriger marsvinet. På denne måde får marsvinet de andre til at flygte. Marsvin er som regel bange for alt, der nærmer sig fra oven. Når et marsvin genkender en person, laver det en høj pibende lyd. Det er den samme lyd, den laver, når den kalder. Marsvineungerne laver også denne lyd, når de er kommet væk fra deres mor.

Hvis marsvinet er utilfreds med den måde det bliver behandlet på, brummer det og skærer tænder. Dette kan f.eks. være hvis man løfter marsvinet i nakken. Dette gør nemligt meget ondt på marsvinet og er ikke den rette måde, at løfter det på.

Forstå dit marsvin:
Vil du forstå dit marsvin må du både se og høre godt efter, for ofte bliver det dyret siger ledsaget af kropssprog.

 • Du kan høre den konstante pibelyd, når marsvinet vil have mad
   

 • Klynken eller en ynkelig piben er et udtryk for angst eller forladthed. Dyr, der holdes enkeltvis, beder med denne lyd om kontakt
   

 • Grynt bruges som en hilsen sammen med næsekontakt
   

 • Knurrelyde bruges hvis et marsvin føler sig som den svage. Dette kan også være overfor mennesker, hvor dyret føler sig svagere. Hvis denne lyd øges til en rasende klapren med tænderne, skal du lade marsvinet være i fred, ellers risikerer du at blive bidt
   

 • Hannen bruger en brummende knitrelyd, når han bejler til hunnen

   

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker