New Page 1

 

Forside > Marsvin > Pasning

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
C-vitamin
Foder
Klip kløer
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------

 

Pasning af marsvin

Marsvinets historie
Marsvinet stammer fra Peru, hvor det blev holdt af Inkaerne som offerdyr og som føde. Marsvinet hører til gnaverfamilien og findes i et utal af størrelser og farver. Marsvin i naturen har grå eller brun pels og lever i udkanten af skoven og områder med klipper og sumpe.


Et sundt marsvin:
Marsvinets pels skal være tæt og glansfuld, og kroppen skal være godt polstret. Samt have blanke øjne uden tåreflåd, en tør næse og rene ører og analåbning. Desuden skal marsvinet have nøgne fødder som er helt glatte på undersiden og være i et muntert humør sammen med de andre dyr, hvor de snakker til hinanden med forskellige lyde.

Marsvin spiser deres afføring, hvilket er normal opførsel. Der findes to slags afføring. Den ene er mørk og den anden er lys. Den lyse afføring stammer fra blindtarmen og marsvinet spiser denne slags, da den indeholder B-vitamin.

Omgang med marsvin:
Marsvinet er meget let at omgås, det elsker selskab og snakker gerne ganske højlydt. Det kan godt lide at løbe rundt på gulvet, men da et marsvin ikke er så renlig, er det tit med en lille klat og en våd plet på gulvet, når det har været ude at motionere. Men til trods for det, er det vigtigt, at marsvinet kommer ud af buret og får noget motion.

Rengøring:
Det er vigtigt, at holde buret rent og man skal skifte marsvinet mindst 1 gang om ugen. Det er synd for marsvinet at gå i sit eget afføring, men det er heller ikke til at holde lugten ud. Skifter man sit marsvin 1-2 gange om ugen har man sjældent lugtproblemer.

Tillid:
Marsvinet er sikkert noget sky, i de nye omgivelser, lige når det kommer hjem. Derfor bør man lade dyret være lidt alene, så det kan vænne sig til situationen. Man bør kun give frisk hø, grøntfoder samt frisk drikkevand, de første par dage.
Det vil også være godt, at lade være med at sætte sovehuset i buret, indtil dyret er blevet håndtamt - ellers kan man risikere, at det vil gemme sig der hele tiden, hvilket vil hæmme dyret i at blive tamt.

At blive tam:
Lok marsvinet ud af høet med et stykke æble eller lignende, imens du taler blidt til det. Efter lidt tid vil dyret overvinde sin angst og henter godbidden ud af hånden. Hvorefter den vil smutte ind i høet igen, og gumle den i sig.
Du kan forsigtigt klø marsvinet på hovedet, når den har vænnet sig til lugten af din hånd. Hvis marsvinet ikke farer sammen, kan du forsigtigt kærtegne det blidt på ryggen. Hvis ikke marsvinet "flygter" har du vundet dets tillid.

Stille og roligt griber du dyret nedefra og løfter det ud og sætter det på skødet. Tal altid med stille stemme til marsvinet, og efter nogen tid, hvor du har nævnt dyrets navn, vil det vænne sig til det.

Det er meget forskellig fra dyr til dyr, hvor lang tid det tager, at gøre det tamt. Men tålmodighed er en god ting. Uanset hvor sky marsvinet kan være vil det efter et stykke tid kunne spise et stykke frugt af din hånd.

Sammenføring af marsvin:
Når man skal sætte 2 marsvin sammen, som ikke allerede kender hinanden, er det vigtigt at gå forsigtig frem.
Det første man skal sikre sig er at det nye marsvin ikke har en sygdom, derfor bør det altid anbringes i et andet bur i 3 uger.

Burene sættes ved siden af hinanden, sådan at marsvinene kan se og snuse til hinanden. Efter et stykke tid er det en god ide at åbne burene så marsvinene kan komme og besøge hinanden men alligevel gå hjem når en tiltrængt pause ønskes.
En anden ting man kan gøre er at tage de 2 marsvin ud på skødet og kæle for dem begge imens de snuser til hinanden. For at dæmpe deres egen duft kan man stryge deres pels med parfumerede hænder.

 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker