New Page 1

 

Forside > Marsvin > Klip kløer

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
C-vitamin
Foder
Klip kløer
Køb af dyr
Pasning
Sygdomme
-------------

 

Klip marsvinets kløer

Negleklipning:
Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk Det er vigtigt at få klippet neglene på marsvinet, og det er en af de ting man sagtens selv kan klare.
Neglene skal klippes mindst 1 gang om måneden, så den ikke bliver krum og gror ind i foden på marsvinet.
Det er vigtigt, at du har en rigtig god negleklipper til det. Den skal være rigtig skarp og lukke tæt sammen. Den må meget gerne have krum klippeblad, som holder neglen godt fast.

Lyse negle:
Har du et marsvin med lyse negle kan du tydeligt se, hvor man skal klippe til. Du skal altid holde dig min. 2-3 mm. fra det lyserøde i neglen. ( blodåren )Billeder venligt udlånt med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag 2003. "Marsvin" af Katrin Behrend. www.aschehoug.dk

Mørke negle:
Har du et marsvin med mørke negle, er det et godt råd at sætte negleklipperen på neglen og lukke forsigtigt sammen, giver marsvinet lyd fra sig er du for tæt på blodåren i neglen.
VIGTIGT! er du ikke helt sikker på, hvor du skal klippe er det bedst at klippe for lidt af.

Det er ikke alle marsvin der kan lide at få klippet negle, faktisk er der næsten ikke nogen der kan lide det. De vil tit fortælle det ved at snakke løs, når du klipper neglene på dem. Men du skal ikke være bange, det er helt normalt.

Uheldet:
Skulle uheldet være ude, og du er kommet til at klippe for langt ind i neglen, skal du tage et stykke køkkenrulle og holde mod den blødende negl. Du vil hurtigt se at neglen vil holde om med at bløde. Det er også vigtigt, at du holder buret godt rent og tørt, så der ikke går infektion i det lille sår ved neglen.

Hvor kan jeg ellers søge hjælp:
I en del år fik vi altid vores dyrehandler til at klippe neglene, og vi er da også sikker på, at du kan spørge din dyrehandler til råds, hvis du stadig er i tvivl om, hvor du skal klippe.
 

Billeder venligt "udlånt" med skriftlig tilladelse fra Aschehoug forlag. 2003 Materialet er taget fra bogen "Marsvin" af Katrin Behrend, http://www.aschehoug.dk/, køb bogen
..:: klik her! ::..

 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker