New Page 1

 

Forside > Kanin > Foder

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af kanin
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Kaninfoder

Hø:
Mine kaniner er helt vilde med hø. Det er også utroligt sundt for den. Det svarer til vores rugbrød. Denne ubearbejdede og fiberrige grovfoder regulerer kaninens fordøjelse pga. De mange næringsstoffer. Kvalitetshø indeholder urter, blomster samt forskellige græssorter med blade og stængler. Høet bør have en grønlig farve og hverken gult eller gråt. Det skal desuden have en behagelig og aromatisk lugt.

Foderpiller:
Det er vigtigt at kaninens foderpiller er af en god kvalitet. Hvis det er en rigtig god kvalitet, er det ikke nødvendigt, at give kaninen ekstra vitaminer i f.eks. vandet. Jeg køber mine piller ved min opdrætter. Pillerne skal opbevares køligt og tørt. Helst i en beholder med låg.
Det er vigtigt at man ikke giver sin kanin for meget at spise. Jeg fodrer mine kaniner om aftenen og de har spist op næste morgen. Og om morgenen giver jeg dem grøntfoder såsom gulerødder, kinakål eller æbler.


Vand:
Kaninen skal altid have adgang til frisk og rent vand. Rengør drikkedunken med jævne mellemrum, da der samler sig urenheder i flasken. Giv aldrig kaninen iskoldt vand, da dette kan give den fordøjelsesbesvær. Hvis drikkevandet indeholder meget klor, bør det koges og afkøles inden det serveres for kaninen. Kaniner kan ikke tåle mælk!!! Men drikker gerne fortyndet kamillethe, og det hjælper mod fordøjelsesbesvær.

Grøntfoder:
Gulerødder, kålrabi, fennikel (urt og knold), bladsellleri, vårsalat, julesalat, spinat, selleriknold, jordskok (urt og knold), sojabønneplante og ærteplante, friske majskolber, lucerne, salat, solsikke, sukkerroe og ærter.

Krydderurter:
Persille, dild, løvstikke, kørvel, merian og salvie

Frugter:
Alt indenfor æbler, en smule pære og evt. Et hindbær eller jordbær i ny og næ, hvis din kanin kan lide det som godbid.

Planter fra naturen:
Mælkebøtte, vejbred, døvnælde, skvalderkål. fuglegræs, røllike, frøgræs, kløver, små bynker, vildgulerod, hyrdetaske, og toppen af urtehaven.
Men husk: Kun at plukke på steder, hvor du ved at der ikke er blevet sprøjtet, og det skal altid være friskt.


Kaninen må ikke få:
Salatagurker, tomater, squash, auberginer, rødbeder, rå kartofler, kartoffelspirer og rå bønner.

  

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker