New Page 1

 

Forside > Kanin > Sygdomme

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af kanin
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Kaninsygdomme

Det er nemt at se om kaninen er syg. Hvis den er nysgerrig og har rene ører, klare øjne og en god appetit, så er alt som det skal være.

Hvis kaninens afføring blive en smule smattet er det en dog idé at spare lidt på foderpillerne. Og give lidt mere grøntfoder i stedet for.
Den bedste måde at holde din kanin sund på, er ved at fodre den med friske piller og holde vandskålen ren. Vask vand og madskål mindst en gang om ugen.
 
Hold buret rent og tørt, og hav god ventilation uden at kaninen får træk. Kaniner tåler heller ikke langvarig direkte sol. Når temperaturen når op over 24 grader, bliver kaninen sløv.

Sygdomme, man selv kan behandle:

Lettere diarré:
Afføringen er blød og grødet, kaninens pels er snavset omkring tarmåbningen. Kaninen udviser ingen andre symptomer.  Rengør buret grundigt med varmt vand og fjern evt. Foderrester og læg frisk halm i buret. Udløsende faktorer kan være kulde, træk og stress. Giv kun kaninen fortyndet kamillethe og hø indtil diarréen er væk. Grene fra pile- og egetræer har desuden en god effekt imod diarré. Er diarrén ikke væk i løbet af to dage, bør der søges hjælp ved dyrlægen.

Forstoppelse:
Denne tilstand bliver man desværre først opmærksom på, når kaninen sidder og kryber sammen. Kaninen har ingen appetit. Når man rører kaninen på den bagerste del af maven, føles den udspilet og tyktarmen kan tydeligt føles som en snor. Det første du skal gøre, er at tjekke vandautomaten. Hvis den er tilstoppet, kan kaninen lide af væskemangel. Fjern alt tørfoder og giv kun kaninen letfordøjeligt grøntfoder, såsom salat, mælkebøtter eller fennikel.

Hvis dyrets mave tiltager i størrelse og den har tydelige smerter ved berøring, bør man søge hjælp ved dyrlægen. 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker