New Page 1

 

Forside > Kanin > Køb af dyr

New Page 1


New Page 1
Gulerodderne.dk
 
Klik her !
-------------
Adfærd
Avl
Billeder
Buret
Foder
Køb af kanin
Pasning
Sygdomme
-------------
 
 

 

Kaninkøb

Køb af kanin:
Raceren eller krydsning?
Alle kaninunger ser søde og nuttede ud, når de er helt små. Vil man være sikker på at købe en raceren kanin er man nød til at købe denne ved en kaninavler. Denne avler kan garantere kaninens race og fortælle præcist, hvor stor kaninen bliver. Kaniner i dyrehandler er desværre ofte ikke racerene, og dermed en krydsning mellem forskellige racer. Derved kan kaninens størrelse ikke garanteres. Min første kanin blev købt i en dyrehandel, og burde have været en dværgkanin ifølge dyrehandleren. Men i så fald, var det verdens største dværgkanin – men sød det var han da. Men han blev ikke ved med at være en ”lille” kanin. ;-0

Når en kaninunge er 7-8 uger er den så udviklet at den kan fjernes fra sin moder. Før denne tid dier ungen stadig ved sin mor, og det er dyreplageri at tage den væk herfra. Man ser desværre tit at dyrehandlere sælger kaninunger, der ikke er mere end 3 uger gamle. Dette er dyreplageri og kunden er selv medansvarlige for dette. Men de små kaninunger er meget nemmere at sælge, når de ikke er ret gamle, for de ser jo så nuttede ud. Men når ungerne ikke er 7-8 uger gamle, så er de ikke færdige med at dige eller hverken psykisk og fysisk udviklede nok til at blive taget fra moderen og dens brødre og søstre.

Han eller hun:
Hvis man vil have en kanin inderdørs vil en hun være det bedste køb. En hankanin skal kastreres da den ellers vil blive meget urolig og begynde at strinte. Lugten er urin er gennemtrængelig og meget svær at fjerne.

Kønsbestemmelse:
Det er rimelig svært at kønsbestemme kaniner, og man bør derfor lade avlere gøre dette.
Har man en voksen kanin kan man forsigtigt trække kønsåbningen op mod bugen med to fingre, indtil lemmet bliver synligt.
Et andet sikkert tegn er testiklerne. De sidder på hver sin side af kønsåbningen - ved unge kaniner er disse dog ikke udviklet endnu.To hanner eller to hunner:

Kaniner er selskabelige dyr og elsker at være sammen med deres artsfæller. Vil man være rigtig god ved sin kanin, bør man anskaffe sig to - især hvis man er meget hjemmefra i løbet af dagen.
To hanner enes, imens de er små. Når de bliver kønsmodne, vil de begynde at slås meget og voldsomt som et led i rangordenen.
To hunner enes især fint hvis de er opvokset sammen, og det bedste vil være hvis de er fra samme kuld.
En han og en hun vil give en del kuld. Hvis dette ikke er ønskeligt bør man lade hannen kastrere og de vil nu kunne leve fint sammen.

Opdrættere:
Her er et lille udvalg af opdrættere i Danmark:

Mimrelunden
opdræt Horsens Jylland
Kaninbjerget opdræt

Kaninernes verden opdræt
Kaninerne opdræt
Staldtobo opdræt 

New Page 1

Webdesign by Varberg.dk --- Sponsor for Gulerodderne.dk er Frisr Ole Warberg Horsens &
Glattejern.dk Danmarks mske billigste glattejern shop


 

eXTReMe Tracker